亚洲精品中文字幕无乱码_久久亚洲精品无码AV大片_最新国产免费Av网址_国产精品3级片

英語閱讀

高考英語閱讀理解練習題及答案

時間:2024-11-02 04:33:03 英語閱讀 我要投稿

高考英語閱讀理解練習題及答案

 Vienna-In spite of Iraq’s decision to stop oil deliveries, the 11- nation Organization of Petroleum Exporting Countries(OPEC)will not increase production to make up the shortfall, ministers decided Tuesday in Vienna.

高考英語閱讀理解練習題及答案

  The 11 oil ministers decided to meet again on July 3 to discuss the effects of the Iraq temporary stop. The organization’s president, Charkid Kheria of Algeria, said after the meeting that stocks were high and prices were stable, so quota increases were not necessary.

  The E.U. Commission has expressed concern about Iraq’s output stop. A speaker said OPEC had to take all possible measures to keep or lower the oil price.

  Saudi Arabia’s Oil Minister Ali Al-Nuaimi had earlier said there would not be any shortfall of oil in the market. The organization had already taken steps to fill the gap, he said. OPEC Secretary General Ali Rodriguez added that the period of Iraq’s output stop was not known, so other exporters were not going to lift quotas yet. If the market was destabilized (使……動搖), a suitable response could be made.

  Iraq on Monday stopped shipments of crude oil to protest against the U.N. Security Council’s decision to extend the oil-for-food programme by only a month, instead of the normal six-month renewal. Just before the Vienna meeting, oil prices had gone up, with a barrel of OPEC crude oil selling for 27.05 dollars, up from 26.81 dollars last Friday. North sea oil was at 29.26 dollars Monday evening.

  OPEC wants the oil price to stay within a margin of 22 to 28 dollars and achieved that with cuts in January and March that reduced 2.5 million barrels per day off quotas(配額).

  17. Iraq made the decision to stop oil deliveries because ___________.

  A. oil price is too low in international market.

  B. The U.N. Secretary Council has decided to shorten the time of extension of the oil-for-food programme

  C. Many oil wells were destroyed during the war in the late 1980s

  D. It couldn’t get enough money to develop its economy

  18. The attitude the E.U. Commission took towards Iraq’s output stop is ________.

  A. active B. concerned C. cold D. surprised

  19. The 11 oil ministers decided to meet on July 3 so that _________.

  A. they can persuade Iraq to continue oil production

  B. they can have a talk with the U.N. Security Council

  C. they can have a discussion about the effects of Iraq’s temporary output stop

  D. they can make up their minds to increase oil production

  20. The main idea of the passage is ________.

  A. the oil prices in the world were stable though Iraq has stopped oil deliveries

  B. OPEC has controlled the oil price to stay within a margin of 22 to 28 dollars

  C. OPEC will not increase oil production to make up the shortfall that caused by Iraq

  D. Oil is connected with people’s daily life

  答案與解析:

  這是一篇新聞報道,文章看似難,但設題并不難做,對于這樣的題型,我們可以先看題,再采取查讀的方式做題,然后再返回讀文章印證答案。

  17. B. 由文章后數(shù)第二段第一句可知。

  18. B. 由文章第三段可知。

  19. C. 文章第二段第一句說明。

  20. C. 文章開頭就點明了OPEC對伊拉克暫停供油的態(tài)度,下文又進行了分述。

【高考英語閱讀理解練習題及答案】相關文章:

高考英語閱讀理解帶答案05-30

高考英語閱讀理解練習題08-09

英語閱讀理解專項練習題及答案05-23

關于英語閱讀理解的練習題及答案07-20

小升初英語閱讀理解練習題及答案06-09

故事類高考英語閱讀理解練習題及參考答案05-25

高考英語閱讀理解訓練習題06-12

高考英語閱讀理解練習題《Business》07-23

高考英語閱讀理解練習題《birthday》06-17

2017年高考英語閱讀理解強化練習題及答案09-27